Öğr. Gör. Arif Bora ATEŞYAKAN

1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı (HÜADK) Piyano Anasanat Dalı’na kabul edilerek Prof. Selçuk Gündemir’le piyano çalışmaya başladı. Eğitim sürecinde Prof. İlhan Baran’la müzik teorisi ve solfej, Alain Boeglin ve Ulvi Yücelen’le de oda müziği çalıştı. 1997 yılında Piyano Anasanat Dalı Lisans Programı’ndan üstün başarıyla mezun oldu. 1998 yılında, The British Council’in piyano dalında düzenlemiş olduğu “The Young Musician of the Year” (Yılın Genç Müzisyeni) yarışmasında ikincilik ödülü aldı. 1999 yılında, İngiltere’nin Manchester kentinde bulunan “Royal Northern College of Music”de Dr. Paul Janes ile piyano öğrenimini sürdürdü. Ayrıca Arnaldo Cohen, Anatol Ugorski, Jeffrey Biegel ve Alain Lefevre gibi piyanistlerin ustalık sınıflarına katılarak çalışmalar yaptı. 2006 yılında, Yrd. Doç. Oya Ünler ile sürdürdüğü HÜADK Piyano Yüksek Lisans Programı’nı üstün başarıyla bitirdi. Bu bağlamda, “Franz Liszt’in Piyano Tekniğine Etkisi Kapsamında Paganini Etüdlerinin İncelenmesi” adlı tez çalışmasını tamamladı. Ateşyakan, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda resital, orkestra eşliğinde konser ve Türkiye Radyo Televizyon kurumu için kayıtlar gerçekleştirdi. Sanatçının çeşitli orkestralarla birlikte seslendirdiği konçertolar arasında; Liszt 1. Gershwin “Rhapsody in Blue”, Mozart 20. ve Chopin’in 1. piyano konçertoları yer alır. Ayrıca TRT Çoksesli Korosu ve Orfeon Oda Korosu ile birçok ses kaydı ve konserler gerçekleştirmiş, Devlet Tiyatrolarının birçok oyununda piyanist olarak görev almıştır. Solo piyano kariyeri yanında özellikle şan eşliği alanında önemli bir deneyime sahip olan sanatçı, müziğin farklı alanlarında da projelere imza atmış, 2011 yılında yayınlanan “Çocuk Şarkıları Dağarcığı” adlı kitabın ortak yazarlığını üstlenmiş ve TRT için çekilen bazı belgesellerin müziklerini bestelemiştir. 1997 yılından bu yana HÜADK Opera Anasanat Dalı’nda öğretim elemanı olan Ateşyakan, HÜADK Piyano Anasanat Dalında Sanatta Yeterlik çalışmalarını sürdürmektedir.

E-posta: boraatesyakan@gmail.com