Öğr. Gör. Begümhan Kes

1990 yılında Ankara’da doğan Begümhan Kes, okul öncesi piyano ve müzik eğitimini annesinden almıştır. 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı’na kabul edilerek Yrd. Doç. İrem Bozkurt ile çalışmaya başlamıştır. Yüksek Lisans çalışmalarını Yrd. Doç. İrem Bozkurt ile 2015’te, Sanatta Yeterlik çalışmalarını ise Prof. Binnur Ekber ile 2020’de Hacettepe Üniversitesi Piyano Anasanat Dalı bünyesinde tamamlamıştır.

2009-2010 yılları arasında Almanya’nın Leipzig kentindeki Hochschule für Musik und Theater ‘Felix Mendelssohn Bartholdy’ye kabul edilmiş, burada Prof. Markus Tomas ile piyano, Prof. Roland Baldini ve Prof. Josef Christof ile oda müziği çalışarak birçok konserde yer almıştır.

Öğrenim yıllarında İdil Biret, Özgür Aydın, Kamerhan Turan, Elif Şahin, Alexei Orlovetszky, Rostislav Yovchev, Pamela Mia Paul gibi piyanistlerin ustalık sınıflarına katılmıştır. İlhan Baran’la armoni ve analiz, Garbis Atmacayan, Ilya Sirotin ve Ellen Jewett ile oda müziği, Stacey Bartsch ve Ahter Destan’la vokal korrepetisyon çalışmalarında bulunmuştur.

15 yaşında koro şefi Ahter Destan’ın yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosu’na piyanist olarak kabul edilen Kes, daha sonra aynı koronun şef asistanı ve koristi olarak uzun yıllar çalışmıştır. Bu süreçte koro ile birlikte; 2010 yılında 58. Europees Muziekfestival (Belçika/Neerpelt) yarışmasında Birincilik Ödülü ve Summa Cum Laude Özel Ödülü, 2011 yılında III. Antalya Uluslararası Koro Yarışması’nda Grand Prix ve Gençlik Koroları Kategorisi Birincilik Ödülü, 2014 yılında Bulgaristan/Varna’da düzenlenen 35. International May Choir Competition’da İkincilik Ödülü gibi başarılara imza atarak ülkemizi temsil etmiştir.

Şef Ahter Destan’ın yönetimi ve Erkin Onay’ın Tonmaister’liğinde piyano eşliklerini yaptığı Muammer Sun’un Nesilden Nesile Çocuk Şarkıları albümü 2020 yılında basılmıştır. Bu programla TRT Radyosu kayıtlarında yer almıştır.

Solo piyano, oda müziği ve koro eşliği repertuvarı ile Polonya, Almanya, Belçika ve Bulgaristan’da konserler vermiş; Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, TRT Ankara Radyosu, Béla Bartók Festivali, İstanbul Çoksesli Korolar Festivali, Antalya Uluslararası Koro Festivali, Resim Heykel Müzesi kapsamında birçok ulusal ve uluslararası projede yer almıştır.

2011 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı bünyesinde piyano ve korrepetisyon dersleri veren Begümhan Kes, 2019 yılında Müzikoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi olarak atanmıştır. Halen burada görevini sürdürmekte, aktif olarak solo ve oda müziği projelerinde yer almaktadır.