Öğr. Gör. Işıl Parlak PARLAK

1979’da Ankarada doğdu. İlkokulu Cidde Continental İngiliz Okulunda 1990’da bitirdi. Ortaokulu Ankara Gazi Anadolu Lisesinde 1993’te bitirdi. Liseyi burslu olarak Bilkent Müzik Hazırlık Okulunda okuyup tamamladıktan sonra 2002 de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesini, Stiliana Stavreva’nın öğrencisi olarak yüksek şeref listesinde ve Müzik bölümü ve Fakülte birincisi olarak bitirdi. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarında Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda (Sosyal Bilimler Enstitüsü) Yüksek Lisans’ını tamamlayarak Öğretim Görevlisi oldu. Halen Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Anabilim Dalı’nda doktora yapmaktadır.

Temmuz 1995 yılında Polonya’nın Bydgoszcz kentinde düzenlenen 17. İmpresiv Müzik Yarışması’nda en iyi yorumcu ödülünü aldı. 1996 yılında Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrasında solist sanatçı olarak ve 2002 yılında Eskişehir Belediye Senfoni Orkestrasında yine solist sanatçı olarak Şef Mahir Çakar’ın yönetiminde konserler verdi. Almanya’nın Köln kentinde flüt profesörü Robert Winn tarafından Mayıs 2002’de düzenlenen workshop’a katıldı ve takdir belgesi aldı. Hacettepe Senfoni Orkestrasında 2002-2007 yılları arasında görev aldı ve Bilkent Senfoni Orkestrasında misafir sanatçı olarak çalıştı. Türkiye’nin birçok şehri ve Ukrayna, Polonya, Almanya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Beyaz Rusya, Yunanistan ve Japonya gibi ülkelerde konserler verdi.

Evli ve bir çocuk annesidir. İngilizce biliyor.

E-posta: isiltufekcioglu@gmail.com