Yabancı Uzman Anna Akabalı

Anna Akabalı Polonya doğumlu koreograf, eğitimci ve dansçı. Eğitimine Bytom'daki Bale Okulu'nda başladı. Jiri Kylian, George Balanchine, William Forsythe, Marguerite Donlon ve Abou Lagra'nın eserlerinde dans etme fırsatı bulduğu Almanya'daki Frankfurt Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi'nde okudu. Koreografi ve Dans Teorisi alanında yüksek lisansını Varşova / Polonya'daki Fryderyk Chopin Müzik Üniversitesi'nden aldı.

Silesian Dans Tiyatrosu'na 2008 yılında katıldı ve burada tiyatro repertuarının tüm performanslarında Hong Kong, İzlanda, Mısır'da performans sergiledi. 2011-18'de Ankara Devlet Opera ve Balesi - Türkiye'de Modern Dans Topluluğu'nda çalıştı. 2018-2019'da Girne Amerikan Üniversitesi - PERA Sahne Sanatları Okulu, Kuzey Kıbrıs'ta öğretim görevlisi. 2020'den beri AnkaraHacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda öğretim görevlisi.

Oluşturulan koreografiler:
2020 Rambert. The Triptych - Sopot Dance Theater / Dance [SIC!] Association. Koreografik Bölgeler - Avangart Program2020 için Yeni Yollar'ın bir parçası olarak oluşturulan performans. Doğu Avrupa Sahne Sanatları Platformu (EEPAP), Adam Mickiewicz Enstitüsü, Müzik ve Dans Enstitüsü - Polonya tarafından destek.

· 24. Uluslararası Dans Tiyatroları Buluşmaları, Lublin - Polonya · Moldova Festival İletişim +, Moldova
· Uluslararası Dans Alanı Festivali, Odessa - Ukrayna
· Açık Tiyatro, Kiev – Ukrayna

2020 solo Inexplicable – 3. Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali – Türkiye
2018 HER HIStory – Wrocław Opera / Polonya, Dresden / Almanya'daki Semperoper Ballet ile işbirliği içinde.
2018 solo Sitting:

· Olgun Solistler için 1. Uluslararası Dans Ödülü, FIDCDMX – Meksika
· Hereford - İngiltere'de ID NIGHT
· 2. Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali – Türkiye
· 27. Quinzena de Dança de Almada - Uluslararası Koreograflar Platformu sırasında Uluslararası

Dans Festivali - Portekiz (2019)
· Koreografi Yarışması'nda ödülü 3 ... 2 ... 1 ... DANS! – Polonya

2015 Fındıkkıran – Türkiye'de Ankara Devlet Opera ve Balesi (ana repertuar)
2014 Yanlışların Suçu – Türkiye'de Ankara Devlet Opera ve Balesi (ana repertuar)
2013 Re: Rosas! Project, projede oluşturulan film, Brüksel'deki Kaaitheatre, Sinema Dans - Ankara Dans Film Festivali ve Dance Camera İstanbul Festivali'nde gösterildi.
2013 Life before death – Türkiye'de Ankara Devlet Opera ve Balesi

Adam Mickiewicz Enstitüsü tarafından düzenlenen "Dünyada Polonya kültürü" programının bursiyeridir2019'da CerModern'de Kalan Sanatçı Programı'nın bir katılımcısı. Dansçı olarak Polonya, İzlanda, Hong Kong, Egipt, Türkiye, Bosna Hersek, Portekiz, İngiltere ve Almanya'da sahne aldı.

Yürüttüğü pek çok atölye çalışmasından bazıları:
• Uluslararası Dans Alanı Festivali, Odessa - Ukrayna
• Uluslararası Çağdaş Dans Konferansı ve Performans Festivali / Polonya
• Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı / Türkiye
• Yuen Long House / Hong Kong
• AST Krakov Ulusal Tiyatro Sanatları Akademisi - Dans Tiyatrosu Bölümü / Polonya • ODTÜ Üniversitesi / Türkiye
• Katowice'de Karol Szymanowski Müzik Akademisi - Dans Bölümü / Polonya