Hacer ÖZLÜ - Misafir Öğr. El.

1993 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kontrbas Bölümü'ne girerek Doç. Esra Gül Atalay ile çalışmalarına başladı. 2003 yılında Lisans Bölümü'nden mezun olan sanatçı, 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Sanatçı 2000 yılında “Uluslararası Akdeniz Gençlik Orkestrası” sınavını kazanarak Fas ve Fransa turnelerine katıldı. 2002-2003 yıllarında Almanya'da “Schleswig-Holstein Music Festival Orchesteracademie” ye katıldı. Burada Christoph Eschenbach ve Kurt Masur gibi dünyaca ünlü şefler ile çalışma fırsatı yakaladı. Yine 2003 yılında Amerika'da Richmond Üniversitesi'nde “International Society of Bassist” tarafından düzenlenen yarışmada yarı finale kaldı. Prof. Tahir Sümer, Aykut Durşen, Volkan Orhon, Bozo Paradzik, Gary Karr ve Miloslav Gajdos ile aktif olarak kontrbas çalışmaları yaptı. 2004-2006 yılları arasında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı' nda öğretmenlik yaptı. 2003-2007 yılları arasında Orkestra Akademik Başkent'te çalıştı. Halen Anadolu Bas Orkestrası'nın üyesidir ve bu orkestra ile konserler vermektedir. 2010 yılında Umur Koçan ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde G. Bottesini’ nin ‘Passione Amorosa’ adlı eserini seslendirdi.

Hacer Özlü 2007 tarihinden bu yana Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda kontrbas sanatçısı olarak görev yapmaktadır.