Prof. Eylem ÖNDER BAŞARIR

Keman eğitimine Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Nuri Çeken ile başladı. Lisans derecesini 1997’de Prof. Cengiz Özkök sınıfından mezun olarak elde etti. Bundan sonraki çalışmalarını Prof. Victor Pikaizen ile Yüksek Lisans (2000); Prof. Server Ganiev ile de Sanatta Yeterlik (2004) programları bünyesinde sürdürdü. 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda görev yapmaya başladı. 2002-2010 tarihleri arasında Hacettepe Akademik Senfoni Orkestrası’nın başkemancısı oldu. Bu görevi sırasında Alexander Shustin ile konser başkemancılığı üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. Kültür Bakanlığı görevlendirmesiyle çeşitli Avrupa ülkelerinde yaylı çalgılar dörtlüsü üyesi olarak oda müziği turneleri gerçekleştiren Başarır, öğretim görevlisi olarak 3 yıl görev yaptığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde, "Bilkent Su Trio'yu kurdu (2003). Bu topluluk 2004 yılında, İş Sanat tarafından düzenlenen oda müziği seçmelerini kazandı. Bu tarih itibarıyla, özellikle genç kuşak Türk bestecilerinin oda müziği eserlerini seslendirmeye ağırlık veren grup; yine 2011 tarihinde, "icra kalitesini ortalamanın üzerinde tutması, özellikle çok sayıda konserde Türk bestecilerin eserlerini seslendirmesi ve uluslararası üçlü repertuvarının en önemli eserlerine repertuvarlarında yer vermesi" nedeniyle aday gösterildiği "Donizetti Klasik Müzik Ödülleri" organizasyonunda, "Yılın Klasik Müzik Topluluğu" seçildi. Başarır Avusturya, İsviçre, Fransa ve Amerika’da orkestra eşliğinde solo konserler, piyano eşlikli resitaller ve oda müziği konserleri verdi. University of North Texas ve University of Minnesota- Duluth’da, konferans-resital ve çalıştay yönetimi etkinlikleri gerçekleştirdi. Orkestra üyesi olarak Almanya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, İtalya gibi ülkelerin çeşitli orkestralarına ve organizasyonlarına davet edilme şansı elde ederek, Schleswig-Holstein Musik Festival, Aetheneum, FIMU, Musica Europa gibi çeşitli festivaller kapsamındaki etkinlik ve turnelerde yer aldı; oda müziği ve orkestra çalıştaylarına aktif katılımda bulunarak, alanında önde gelen oda müzikçileri ve orkestra şefleriyle çalışma olanağı buldu. Başarır, halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.