Araş. Gör. Ayşe DAĞISTANLI

Ayşe Dağıstanlı, Müzik eğitimine 2000 yılında Antalya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde başladı. 2003 - 2004 eğitim yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı'nı kazanarak, Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı İhsan Ekber ile şan çalışmalarına devam etti. Öğrenimi boyunca çeşitli şan ve sahne gösterilerinde yer aldı.2010 yılında Opera bölümünden başarılı bir şekilde mezun olarak 2012 yılında Yüksek Lisans Programına kabul edildi. Eğitiminin bir bölümünü İtalya'nın Trieste şehrindeki "Giuseppe Tartini" Konservatuvar'ında Cinzia de Mola ile sürdürdü. Ankara Devlet konservatuvarı tarafından sahneye koyulan "Gianni Schicchi" ve "Le Nozze di Figaro" adlı operalarda Murat Akar'a asistanlık yapmıştır. 2015 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Opera Şarkıcılığı ve Rejisörlüğü Sanat Dalı Sanatta Yeterlik Programı’na kabul edilmiştir. Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Sanat Dalı öğrencileri ile “Rossini – La Cambiale di Matrimonio”, “Rossini - L’Occasione Fa Il Ladro” ve “Mozart – Le Nozze di Figaro” operalarını sahneye koymuştur. 2018 yılında Italya “Verona Opera Academy” ‘de rejisörlük master programına katılmaya hak kazanmış, eğitimi süresince Teatro La Fenice, Caracalla Opera Festivali ve Arena di Verona’da stajyer reji asistanı olarak çalışmıştır. 2019 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde Sevil Berberi operasını sahneye koymuş, konuk rejisör olarak yeni projeler kapsamında çalışmalarına devam etmektedir. 2012 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.

E-posta: aysedagistanli@hacettepe.edu.tr