Araş. Gör. Mehmet Korhan ILGAR

1988 yılında Ankara’da doğan Ilgar, ilk müzik çalışmalarına Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosu’nda başladı. 1999 yılında başladığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ndeki dört yıllık keman eğitiminden sonra, 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği anasanat dalına kabul edildi. 2011 yılındaki mezuniyetine dek Serdar MUHATOV ile kompozisyon çalışmalarını sürdüren Ilgar, bir yıl sonra aynı bölümün yüksek lisans programına kabul edildi ve 2015 yılında Turgay ERDENER’in öğrencisi olarak bu programdan mezun oldu. Yurtiçi birçok konser ve etkinlikte eserleri seslendirilmiş olan Ilgar, halen aynı kurumda araştırma görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

E-posta: korhan.ilgar@hacettepe.edu.tr