Dr. Öğr. Üyesi Aylin UYSAL MERGEN

1994 yılında yarı zamanlı öğrenci olarak girdiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na 1995 yılında tam zamanlı öğrenci olarak devam etti. Yedi yıl boyunca çalıştığı Prof. Ayşe SAVAŞIR'ın emekliliğinin ardından lisans çalışmalarını Doç. Diler ARGAT ile sürdürdü. 2005 yılında Kanada’nın Montréal kentinde bulunan McGill University Schulich School of Music'i kazanarak  Marina MDIVANI'nin piyano sınıfına kabul edildi. 2007 yılında Master çalışmalarını onur derecesi ile tamamladı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Prof. Ersin ONAY ile piyano çalışmalarına devam etti ve bu süre içinde, aynı kurumda Opera ve Nefesli Çalgılar bölümlerinde korrepetitörlük yaptı. 2009 yılında Sanatta Yeterlik programına kabul edildiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Semra Pekman KARTAL ile piyano çalışmalarını sürdürdü, Prof.Reyyan BAŞARAN ile oda müziği çalıştı; 2014 yılında Sanatta Yeterlik derecesini tamamladı.  Mergen, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı kadrosundaki görevlerinin yanı sıra, oda müziği ve solo çalışmalarını aktif olarak sürdürmektedir.