Doç. Dr. Yeşim BALTACIOĞLU

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 1996 senesinde mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi ünvanı ile çalışmaya başladı. 1997 yılında Uwe Kriger’den “papier mache” tekniği ile maske yapımına yönelik eğitim aldı. 1998 yılında yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, 2011 yılında doktorasını Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2005 senesinde Berlin’de “Üç Boyutlu Makyaj Teknikleri ile Karakter Tasarımına Yönelik İleri Düzey Teknikler” ile ilgili iki ayrı eğitim aldı. 2009 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahne tasarımında üç boyutlu ve geleneksel yöntemlerle makyaj tasarım ve uygulaması alanında “misafir sanatçı” ünvanı ile çalışmaya başladı. 2003-2019 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuvarı’nda “sahne makyajı” derslerini yürüttü. 2019 yılında Belçika Brüksel’de Natacha Belova’nın yürüttüğü kukla eğitimini tamamladı. 2020’de İngiltere’den Oliver Hymans’dan “Kukla Yapımı ve Manüplasyonu” ile Judith Hope’dan “Gölge Kuklası” konulu iki ayrı eğitimi tamamladı. Sahne tasarımı alanında üç boyutlu makyaj teknikleri ve geleneksel boyama yöntemleri ile karakter tasarımı yapmanın yanı sıra kostüm, aksesuar, maske ve kukla tasarımları da yapmaktadır. Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı öğretim üyesidir, eğitimci olarak sahne makyajı tasarım ve uygulaması, maske, kukla tasarım ve uygulamaları ile dekor ve kostüm tarihi, modern akımlar, çağdaş sanat akımları gibi dersleri yürütmektedir.  Evli ve iki çocuk annesidir.

E-posta: yesimarsoy@gmail.com