Emekli Öğr.Üyesi Prof. Güherdal ÇAKIRSOY

Piyano öğrenimine İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda Rana ERKSAN ile başladı. Prof. Metin ÖĞÜT ve Mithat FENMEN ile çalışarak, Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan 1969 – 1970 eğitim – öğretim yılında Yüksek Piyano bölümünden pekiyi derece ile mezun oldu. 1970 yılının Temmuz ayında Ankara Devlet Konservatuvarı’na atanarak göreve başladı. Konservatuvardaki yardımcı piyano ve korrepetisyon hocalığı görevini yürütürken, aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında başarılı konser, resital ve televizyon programları yaparak çalışmalarına aralıksız devam etti.

1972 yılında, Besteci Kemal ÇAĞLAR’ın “Piyano ve Orkestra için Tema ve Çeşitlemeler” adlı eserini şef Gürer AYKAL yönetiminde Ankara Devlet Konservatuvarı Orkestrası eşliğinde solist olarak seslendirdi ve TRT için bant kaydını yaptı. 1973-1974 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Kültür İşleri Genel Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası etkinlikleri çerçevesinde Yugoslavya ve Bulgaristan’da yedi resital verdi. 1976 yılında Fransız hükümetinin verdiği burs ile Paris “Ecole Normale de Musique” ‘de Andre LEVY, Germaine MOUNIER, Pierre SANCAN ve Pierre FIQUET ile başarılı çalışmalar yaptı. 1976 – 1980 yılları arasında çalışmalarını sürdürürken, Paris ve Hollanda’da çeşitli salonlarda konserler verdi. 1979 yılının Temmuz ayında Fransa’nın Nice kentinde her yıl düzenlenen Nice Uluslararası Festival’ine katılıp yararlı çalışmalar yaptı. Yine Fransa’nın Sainte şehrinde yapılan Sainte Festival’ine katılarak Maurice OHANA’nın Orkestra – Piyano eserinin ilk seslendirilişini orkestra eşliğinde solist olarak icra etti.

1980 – 1983 yılları arasında korrepetisyon dersleri vererek konservatuvardaki görevini sürdürdü. 28 Mayıs 1986 tarihinde Sanatta Yeterlik diploması aldı. 8 Ocak 1986 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Doçent ünvanı aldı. 1995 – 2000 yılları arasında esas piyano hocalığı görevinin yanı sıra, Piyano Sanat Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. 20 Mayıs 2000 tarihinde Michigan Üniversitesi’ne bağlı Flint Güzel Sanatlar Enstitüsü tarafından Masterclass yapmak üzere davet edildi. 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Başkanlığı görevine atanarak, 2002 yılında Profesörlük ünvanına yükseltildi. Halen, Piyano Anasanat Dalı’nda piyano hocası olarak görevini sürdürmektedir.