Öğr. El. Abdurrahman Said KUTLU

1963 yılında dünyaya geldi, ilk ve ortaokulu Eskişehir’de bitirdi. İlkokulda mandolin ile başladığı müzik eğitimine Askeri Mızıka Okulu’nda Trompet ile devam etti. Aynı okulu 1980 yılında birincilikle bitirerek Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet KonservatuvarıKompozisyon ve Orkestra Şefliği bölümüne girdi. Bu okulda Besteci ve Orkestra ŞefiDoç. Sabahattin KALENDER’den Bando Şefliği ve Kompozisyon, Prof. Gürel AYKAL’dan Orkestra Şefliği, Prof. Muzaffer ARKAN’dan Koro Şefliği ve Koro, Prof. İstemihan TAVİLOĞLU’ndan Armoni, Konturpuan, Füg, Prof. Hikmet ŞİMŞEK’tenOrkestra’da Çalma, Prof. Mehmet ERTEN’den Trompet, Sanatçı Öğretim Elemanı Nesime AYDIN’dan piyano, Prof. İlhan BARAN’dan Partisyon Okuma-Çalmave Doç. Özkan DİZMEN’den Form Bilgisi ve Orkestrasyon dersleri alarak 1984 yılında konservatuvardan da birincilikle mezun oldu.

Çeşitli Bandoların Şefliğini, Askeri Mızıka Okulu’nda Toplu Müzik ve Solfej Öğretmenliği, 1993- 2003 yılları arasında T.S.K. Armoni Mızıkası’nda Şef Muavinliği görevlerini yürüttü. 1996 yılında Müzik Eğitimi konusunda Yüksek Lisans yaptı, aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında Enstrüman (Trompet) ve Birlikte Çalma derslerine girmeye başladı. Yurt çapında birçok konserler verdi, ayrıca Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, İtalya, Hollanda, Afganistan, Romanya ve K.K.T.C.’de konserler vererek, müzik festivallerine katıldı.

2003 yılında Ankara’da yapılan 1’inciUluslar Arası Askerî Bandolar Festivali’nin Program Hazırlama ve Uygulama koordinatörlüğü görevini yaptı ve aynı festivalde T.S.K. Armoni Mızıkası’nı yönetti.

2006-2008 yılları arasında Orkestrası Şefi Prof. Rengim GÖKMEN ile Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında Orkestra Şefliğinde Yüksek Lisans eğitimi almışdır. Silahlı Kuvvetler repertuvarında çok sayıda Marş, Düzenleme ve Transkripsiyonları bulunmaktadır. Özellikle Çağdaş Türk Bestecilerinin orkestra eserlerinin bazılarını Armoni Orkestralarına uyarlamıştır. Türk Orkestra eserlerinin Armoni Orkestralarına transkripsiyonu çalışmalarına devam etmektedir. 2003- 2008 Yıllarında 2nci Ordu Bölge Bando Komutanlığı esnasında bir çok solistli konserler verdi. Mütakiben Silahlı Kuvvetler Bando Okulları Meslek Dersleri Bölüm Başkanlığı görevine atandı ve 2008-2010 yıllarında bu görevinden sonra Bando Denetleme üyeliğini yürüten KUTLU, 2012 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden kendi isteği ile emekli oldu. Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümünde Bando Şefliği öğrencilerinin derslerine girmekte olup, BANDO MÜZİĞİ GELİŞTİRME EĞİTİM VE TANITMA DERNEĞİ (BAN DER) kurucu Genel Başkanlığını yürütmektedir.