Öğr. Gör. Ayşe Mine YÜKSEL

1973 yılında Ankara'da doğdu.  İlk, Orta ve Lise eğitimini Ankara'da tamamladı.

1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Opera-Şan Bölümü 'ne kabul edildi. 1990-1995 yılları arasında Doç.Vagıf Kerimov,1 995-1997 yılları arasında Prof.Pekin Kırgız’ın öğrencisi olarak Opera Lisans Bölümü’nden mezun oldu.

Öğrencili yıllarında 1993 yılında Ankara Devlet Operası'na “Sözleşmeli Sanatçı” olarak girdi. 2000 yılına kadar Solo,koro,turne konser ve birçok operada rol aldı.

Aynı zamanda 1995-1997 yılları arasında Şef Elnara Kerimova'nın davetiyle TRT Çoksesli Korosu'na misafir sanatçı olarak katıldı.

1999 yılında mezun olduktan sonra Devlet Sanatçısı Prof. Bozkurt Kuruç 'un davetiyle Konya Selçuk Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde şan eğitmenliğine başladı.

2000 yılında yine Prof. Bozkurt Kuruç’un davetiyle Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda Öğretim Görevlisi olarak atanarak şan eğitmenliğine devam etti.

2007-2008 öğretim yılında Erasmus Programı kapsamında eğitim vermek amacıyla bir dönem İtalya-Sicilya Antonio Scontrino Konservatuarı’na gitti.

Eğitimciliğinin yanı sıra, Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sergilenen çok sayıda oyunda “Müzik Yönetmenliği” yaptı.  ABD Büyükelçiliği ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile yapılan müzikal dans  çalışmalarında Vokal Coaching (Ses Koçluğu) göreviyle bulundu. Bunların yanı sıra birçok büyükelçiliğin davetlisi olarak resital ve konserler gerçekleştirdi.

Ayşe Mine YÜKSEL halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Opera Bölümü Öğretim Görevlisi olarak Tiyatro Bölümü bünyesinde şan eğitmenliği görevine devam etmektedir.

E-posta: aysemineburc@gmail.com