Öğr. Gör. Bedii Durham

1965 yılında ABD’de dünyaya geldi.

İlk ve orta öğretimini Ankara, Tahran, Schiedam (Hollanda) ve ABD'de tamamladı.

1980 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı trombon bölümüne girdi. 1986 yılında İstanbul’da düzenlenen Ulusal Müzik Yarışmasında 3. oldu. 1986 ve 1987 yıllarında düzenlenmiş olan Akdeniz Müzik Festival orkestrasına seçildi.

1987 yılında, 1985 yılından beri konuk sanatçı olarak çalıştığı Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrasının sınavını kazanarak bu orkestrada göreve başladı. 1988-89 yıllarında TRT Eurovision orkestrasına davet edildi. 1993 ve 94 yıllarında Devlet Opera ve Balesi bünyesinde caz ve pop konserleri veren Ankara Pop Grubunun kurulmasında ve konserlerinde yer aldı.

1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında trombon öğretim görevlisi olarak göreve başladı.

1997 yılında Almanya’nın Passau şehrinde düzenlenen “Avrupa ödülü” yarışmasında dördüncü olan Türk Bakır Beşlisi ile yurt içi ve yurt dışı konserlerinde yer aldı. Opera orkestrası ve Bilkent Senfoni orkestrası tromboncularından oluşan Trombonissimo grubunda yer aldı.

1998 yılında yüksek lisansını tamamladı.

Silahlı Kuvvetler Bando Mızıka Okulunda bir dönem konuk öğretmen olarak ders verdi.

1998 yılından bu yana Golden Trombone” orkestrası ile yurt içinde pek çok şehirde, aynı grupla Almanya, Rusya ve Pakistan’da çeşitli etkinliklere katıldı.

Devlet Opera ve Balesi Orkestralarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bilkent Akademik Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Opera ve Balesi ve İzmir, Bursa, Adana ve Antalya Devlet Senfoni Orkestralarının çeşitli konserlerinde solist ve konuk sanatçı olarak yer almıştır.

Halen Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestrasında Trombon grup Şefiliği ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarındaki görevlerini sürdürmektedir.