Öğr. Gör. Hediye Çiğdem AYTEPE

Müzik eğitimine 6 yaşında Muzaffer Arkan ile çocuk korosunda başlayan Aytepe, 1997 yılında keman eğitimi aldığı Ankara Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni ve Hacettepe “Yarı Zamanlı Koro” bölümünü bitirmiş, 2003 yılında İstemihan Taviloğlu ve Turgay Erdener kompozisyon sınıflarında eğitim aldığı Hacettepe Üniversitesi ADK “Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü” lisans programından, 2009 yılında da Rengim Gökmen sınıfında eğitim aldığı “Orkestra ve Koro Şefliği” yüksek lisans programından mezun olmuştur.

Aytepe, tüm eğitim süreci boyunca, Muzaffer Arkan, Sevim-Saadettin Ünal, Süreyya Çağlar, İbrahim Yazıcı, Elena Puşkova, Yiğit Aydın, Elnara Kerimova ve Ahter Destan’ın yönettiği korolarda yer almış, 1999 yılında Ankapella Korosu’nda Ahter Destan ile koro şefliği çalışmalarına başlamıştır. 2004 yılından beri aralıksız katıldığı çalıştaylarda, H.J. Lustig, F.M.Bressan, V.Nees, J.Rathbone, E.Carrasco, A.Farkas, P.Broadbent, P.Erdei, V.Hempfling, C. Pavese, L.Donati, N.Corti, B. Astulez ve R.Rasmussen gibi uluslararası üne sahip ustalarla koro şefliği yanında, orkestra şefliği ve koro besteciliği de çalışmıştır.

2005 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı’nda Öğretim görevlisi olarak çalışan Aytepe, kurum bünyesinde meslektaşı Atilla Çağdaş Değer ile korolar kurmuş, çok sayıda projeler gerçekleştirmiş, çocuklara yönelik iki kitap hazırlamış, pek çok okul ve kurum ile işbirlikli olarak koro şefliği ve eğitimciliği alanında hizmetiçi çalıştay, seminer, kurslar vermiş, değerlendirme kurullarında üye olmuştur.

Çalışmaları ile Hacettepe Üniversitesi Senatosu tarafından 2008-2009 Akademik Yılı, “Sanatta Teşvik Ödülü”ne layık görülen Aytepe, halen Hacettepe Konservatuvarı Lisans Korosu, TRT Ankara Radyosu Çoksesli Gençlik Korosu, Ertuğrul Oğuz Fırat Korosu ve Saygun Filarmoni Korosu’nun şefliğini sürdürmektedir. 2018-19 sanat sezonunda TRT Çoksesli Korosu ile konuk şef olarak iki proje gerçekleştiren koro şefi; farklı koro topluluklarından projeler gerçekleştirmek üzere davetler almaktadır.