Öğr. Gör. Melis SOYARSLAN

Melis Soyarslan 1990 yılında Ankara’da doğdu. Küçük yaşta başladığı müzik eğitimine profesyonel anlamda 2001 yılında Hacettepe Üniveristesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın açtığı yetenek sınavını başarıyla kazanarak, Nuran Taşpınar’ın piyano öğrencisi olarak devam etti. Konservatuvarın ilköğretim, lise ve lisans devrelerini başarıyla tamamlayıp, 2011 yılında kurumun lisans devresinden yüksek dereceyle mezun oldu. Mezuniyet sonrası Fulbright bursunu kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde yüksek lisans yapmaya hak kazandı. Bunun üzerine 2012 yılında University of Arkansas’ın piyano bölümünde Prof. Jura Margulis ile çalışmalarına başladı. 2014 yılında University of Arkansas’ın yüksek lisans derecesini başarıyla tamamladıktan hemen sonra tekrar yurda dönerek H.Ü.A.D. Konservatuvarı’nda Sanatta Yeterlik eğitimine Prof. Demet Akkılıç ile devam etmektedir. Aynı zamanda kurumun Piyano Anasanat Dalında Öğretim Görevlisi olarak görevini sürdürmektedir.

Gerek yurt içi gerekse yurt dışında bir çok solo ve oda müziği konserinlerde yer almıştır. 2009 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği 3. Ulusal Genç Yetenekler Yarışması’nda “En İyi Türk Eseri Yorumu ” ödülüne layık görülmüştür.