Öğr. Gör. Şebnem ALGIN

Müzik ve şan öğrenimini 1980 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda tamamladı, aynı yıl Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nde solist sanatçı olarak göreve başladı. Yurt içi ve yurtdışında birçok opera yapıtının başrollerini oynayıp, çok sayıda konserler verdi. 1992 yılında burs alarak A.B.D.’nin New York kentindeki Mannes Music School’da “master” eğitimi gördü. Yurda dönüşünden sonra, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Başkent Oda Orkestrası, Bakü Devlet Senfoni Orkestrası, Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası ve Devlet Senfoni Orkestraları ile çok sayıda konserler, Avrupa, Amerika, Afrika ve Avustralya’da konserler, ayrıca piyano eşliğinde Şan Resitalleri ile radyo ve televizyon programları yapmıştır.

Kasım 2002'de Amsterdam Concertgebouw salonunda şef Martin Van Der Brugge'nin yönettiği Yunus Emre Oratoryosu solistlerinden biri oldu. 2003'te Bilkent Senfoni Orkestrası ile şef Rengim Gökmen yönetiminde Yunus Emre Oratoryosu'nun ilk (1958, New York) ve son kayıtlarının yer aldığı anı CD'sinin solistlerinden biri oldu. Repertuarında çok sayıda yerli ve yabancı yapıt bulunan sanatçı, Norma, Gianni Schicchi, Il Barbiere di Siviglia, Magic Flute, Cavalleria Rusticana, Hansel & Gretel, Carmen, Cosi Fan Tutte, Die Fledermaus, Madama Butterfly, Prince Igor, Ali Baba & 40 Haramiler, Rigoletto, Orfeo & Euridice, Andrea Chenier, Dudaktan Kalbe, Yunus Emre Oratoryosu, Messa di Requiem (Verdi) , 9.Senfoni(L.v. Beethoven), Stabat Mater (G.Rossini) , Le Nozze di Figaro, Il Trovatore, Kerem, Yevgeni Onegin, Timurlenk, ve Rusalka gibi önemli yapıtlarda roller almıştır.

Sanatçı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nden 2018 yılında emekli olmuş, bireysel olarak Solist Sanatçı olarak konserler yapmaktadır. 1997 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvuarı Opera ve Şan Bölümü’nde halen öğretim görevlisidir.