Doç. Dr. TOLGA YÜKSEL

1982 yılında Ankara’da doğdu ve müzik eğitimine 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda başladı ve klarinet çalışmalarını tüm eğitimi süresince Ekrem ÖZTAN ile devam ettirdi. 2000 yılında Sevda-Cenap And Müzik Vakfı önderliğinde kurulan "Jeunesses Musicales Türkiye" topluluğuna seçildi. Bu topluluk ile yurt içinde verdiği konserlerle birlikte 2001 yılında İsrail de düzenlenen "J.M. European Commission Youth Program" organizasyonuna katıldı. Burada Avri LEVITAN ve Dr. Asaf ZOHAR ile oda müziği çalışma fırsatı yakaladı ardından birçok solo ve oda müziği konserinde yer aldı.

2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası üyesi olarak Berlin’de düzenlenen “Europaischer Musik Sommer”in açılış konserinde yer aldı. 2003 yılında Sevda Cenap And Müzik Vakfı ve British Council çatısı altında kurulan ve Türkiye’nin ilk modern müzik orkestrası olan "Orkestra@modern"e katıldı. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nda göreve başladı. Bu orkestra ile yurt içinde ve Almanya, Yunanistan, Macaristan ve Rusya’da önemli konserlerde yer aldı. 2007 yılında Hacettepe Senfoni Orkestrası ile W.A.Mozart’ın “Senfoni Konçertant Mi Bemol majör, K.297b ” eserini solist olarak seslendirdi. 2011 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye koyulan “Benim Tatlı Meleğim” adlı müzikalde Müzik Direktörü olarak görev aldı. 2013 yılında Japon Koto Sanatçısı Atsuko SUETOMI ile Japon halk müziklerinin seslendirildiği bir dizi konser yaptı. 2014 yılında Hacettepe Senfoni orkestrası ile Franz Krommer op.35 İkili Klarinet Konçertosu’nu Ekrem ÖZTAN ile solist olarak seslendirdi.

Başta Hacettepe Senfoni Orkestrası olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Ankara Devlet Opera ve Balesi, Ankara Devlet Tiyatrosu, Bursa Senfoni Orkestrası,  Orkestra Akademik Başkent, Limak Filarmoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestrası gibi önemli kurumlarda misafir sanatçı olarak görev aldı. 2022 yılında Doçentlik ünvanını alan YÜKSEL; kurucusu olduğu KlarAnka klarinet topluluğu ve Clapiello oda müziği üçlüsü ile konserlerine devam etmekte ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyesi ve Anasanat Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.

E-posta: tolga.yüksel@hacettepe.edu.tr