Prof. A. Binnur EKBER

Ankara’da doğdu. Piyano derslerine 5 yaşında Mithat Fenmen ile başladı. 1966 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı piyano bölümünü sınıf atlayarak kazandı ve önce Mithat Fenmen, daha sonra Prof. Selçuk Gündemir ile Piyano, Prof. Ulvi Yücelen ile Oda Müziği çalışarak 1974 yılında Yüksek Devreden mezun oldu.

1975 yılında Milli Eğitim Bakanlığının açtığı “Doktora ve İhtisas Bursu” sınavını kazanarak Avusturya’ya gitti. Viyana’da “Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Wien”de Prof.İrena Barbag Drexler ve Prof.Josef Dichler ile çalıştı. 4 yıl sonra “Konser Piyanistliği” bölümünde diploma aldıktan sonra 1 yıl daha Viyana’da aynı okulda lisansüstü çalışmalarını sürdürdü.1980 yılında Ankara’ya dönerek Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında göreve başladı. 1995 yılında Doçent, 2004 yılında Profesör oldu. Bu arada düzenli olarak çeşitli enstrüman eşliği, şan eşliği ve oda müziği gruplarıyla konserlerde yer aldı, turnelere katıldı. Ayrıca birçok radyo ve TV bandı kayıt çalışmaları yaptı. Prof. Binnur Ekber halen H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve Piyano Anasanat Dalı Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

E-posta: binnurekber@hotmail.com