Prof. Demet AKKILIÇ

1984 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarına giren Demet Akkılıç, Prof. Semra Kartal’ ın öğrencisi oldu. 1994 yılında okul ve bölüm birincisi olarak eğitimini tamamlayarak aynı yıl master eğitimine başladı. 1999-2002 yılları arasında Almanya Detmold Müzik Yüksek Okulu’nda Prof. Jean-Efflam Bavouzet ile çalıştı, yurda döndükten sonra 2004-2006 yılları arasında Sanatta Yeterlik Eğitimini Prof. Semra Kartal’ la tamamladı. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesinin “Sanatta Teşvik Ödülü”ne layık görülen AKKILIÇ, 2008 yılında girdiği Doçentlik sınavında başarılı olarak ünvanı kullanmaya hak kazanmıştır.

Yurtiçi ve Yurtdışın da resital, oda müziği ve eşlik konserlerine devam eden Demet Akkılıç, 2014 yılında profesörlük kadrosunu almış, halen Öğretim Üyesi olarak H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalında görevini sürdürmektedir.

E-posta: akkılıcdemet@gmail.com