Prof. Dr. Halil Levent KUTERDEM

Kuterdem 1995 yılında Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Bestecilik çalışmalarına lise yıllarında başladı ve ilk müzik eğitimini Piyano öğretmeni Hilmi ÖĞÜN'den aldı. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara devlet konservatuvarı sınavlarına Mustafa BAYSAL ile hazırlanan Kuterdem, 1996 Haziranında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Sanat Dalı'na girerek Prof. Muammer SUN'un öğrencisi oldu.

Bu kurumda Muammer SUN'la armoni, kompozisyon, kontrpuan, orkestrasyon; Turgay ERDENER'le Solfej, Müzik Teorisi; Banu PERK ve Yasemin MARLALI ile Piyano, İlhan BARAN'la çağdaş müzik ve caz müziği; Ertuğrul BAYRAKTARKATAL ile halk Müziği; Günay GÜNAYDIN'la Divan Müziği; Ahter Destan'la koro şefliği ve İbrahim Yazıcı'yla orkestra şefliği çalıştı. 2000 yılında bir sınıf atlayarak yedi yıllık eğitim sürecini 6 yılda tamamlayan Kuterdem 2002 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı'na öğretim görevlisi olarak başladı. 2003 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakülte'sinde kompozisyon yüksek lisansına Mahir CETİZ ile başladı. 2005 yılında aynı üniversitenin Sanatta Yeterlik programına kabul edilen Kuterdem çalışmalarına Doç. Işın Metin'le devam ederek, 2007 yılında bu programdan mezun oldu.

2000 yılının Kasım ayında, Prof. Reinhard Febel'le çağdaş müzik üzerine çalıştı. 2004 yılında Bilkent Üniversitesi'nde Workshop için gelen Peter Sheppard Skaerved ile kendi müziği "solo keman için bir parça" çalıştı. 2003 yılında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarın'da da öğretim görevlisi olarak çalışan Kuterdem, 2002 yılından buyana H. Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak çalışmakta, solfej, teori, form bilgisi, armoni, enstrüman bilgisi, tarihsel gelişimiyle armoni, transkripsyon ve kontrpuan dersleri vermektedir.

E-posta: levent.kuterdem@gmail.com