Prof. Kazım Murat Tamer

Prof. Kazım Murat Tamer

2012-2014 H.Ü.A.D.K Müdürü

Keman Sanatçısı, Eğitimci

Murat Tamer, sanatçı bir ailenin çocuğu olarak 1952 yılında Ankara’da doğmuştur. 1961 yılında sınavını kazanarak on bir yaşında girdiği Ankara Devlet Konservatuvarı keman bölümünü 1971’de pekiyi derece ile bitirmiş, aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sınavını  kazanmıştır.1976 yılında dönemin ünlü şefi Wolfgang Marschner yönetiminde Beethoven’in keman konçertosunu seslendiren Murat Tamer 1983 yılında aynı kurumun başkemancılık sınavı kazanarak başkemancı olmuştur.1977-1985 yılları arasında ülkemizin önemli müzik topluluklarından, Devlet Sanatçısı Suna Kan’ın başkemancı olduğu, şef Gürer Aykal tarafından yönetilen Ankara Oda Orkestrası’nda 2. keman gurup şefi  olarak çalmıştır.1984 -2004 yılları arasında, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyeleri olan  1.kemanda Cengiz Özkök (CSO başkemancısı), viyolada Betil Başeğmezler(CSO gurup şefi), viyolonselde Engin Sansa’nın (CSO gurup şefi) yer aldığı Ankara Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ile  1. kemancı olarak yurt içinde ve yurt dışında sayısız konserlerde yer almıştır.1976 yılında CSO’daki görevi yanı sıra, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda  hocalığa başlamış,2005 yılında bu kuruma geçerek profesör unvanı almıştır.2012-2014 yılları arasında aynı eğitim kurumunda müdürlük yapan Prof. Murat Tamer 2014 yılında emekli olmuştur. Halen İzmir’de yaşamaktadır.