San Öğr. El. Kamer GÜNGÖR

1984 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Nota Yazım Sanat Dalına girerek 1991 yılında Lisans devresinden mezun olmuştur. 1992 yılında aynı kurumda Notist olarak göreve başlayan Güngör 1994 – 1995 yıllarında Almanya Lübeck konservatuvarında müzik teorisi sınıfına kabul edilmiştir. Bunun yanı sıra Hamburg, Skorsky  Verlag’da iki yıl süreli nota yazım çalışmalarında bulunarak. 1996  yılında  Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na dönmüş Kompozisyon ve Orkestra Şefliği  Anasanat Dalı’nda öğretim elemanı olarak nota yazım çalışmalarına devam etmiştir. Birçok orkestra eserinin nota yazımı ve müzik yayını Güngör tarafından yapılmıştır. 2007 yılından itibaren Müzik Bilimleri alanında Yüksek Lisans çalışmalarını tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye onaylı Lise 9, 10, 11. sınıf müzik ders kitapları Kamer Güngör tarafından yazılmıştır. Halen Engellilerin, engelsiz yaşam hakları ve madde bağımlı engellilerin sanatla kazanımları temelli çalışmaları Hacettepe Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde aktif olarak sürdürmektedir. Mukavemet oratoryosu, Senfonik masal sahne eserlerinin metinleri ile 2021 yılında Devlet Opera ve Balesi’nin Dünyada ilk seslendirilişi yapılacak olan Müzikleri besteci Çetin Işıközlü tarafından bestelenmiş “Fatih Opera’sının librettosu Kamer Güngör tarafından kaleme alınmıştır. Hacettepe Üniversitesi  Ankara Devlet Konservatuvarında  Sanatçı Öğretim Elemanı olarak çalışmaktadır.

E-posta: kamergungor@gmail.com