Sanatçı Öğr. El. Ekrem ÖZTAN

1963 yılında Ankara ‘da doğdu. İlkokul yıllarında müzik eğitimine başladı. 1973 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Klarinet Bölümü ‘ne girerek müzik hayatına başlamış oldu. Klarinet Bölümünde Doç. Aykut DOĞANSOY ‘un öğrencisi oldu. On yıl süren konservatuvar öğrencilik yıllarında başarılı bir çizgisi olan Ekrem ÖZTAN yurtiçi ve yurtdışında birçok solo, oda müziği ve orkestra konserlerinin yanı sıra 1982 yılında Avusturya ‘nın Salzburg şehrindeki “Mozarteum Müzik Akademisi” de Prof. Antonio

JANİGRO ile Oda müziği çalışmaları yaptı. 1983 yılında Hacattepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Birinciliğini ve “İHSAN DOĞRAMACI ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ” nü aldı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı 1983 Yılı Birinciliği ve aldığı ödül, aynı yılın yaz aylarında İskoçya ‘nın Aberdeen şehrinde yapılan “Uluslararası Gençlik Festivali” kapılarını açarak meslek hayatında yeni bir başarıya daha imza atmasını sağladı. Festivale British Council ve H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı tarafından gönderilen sanatçı, burada Festival Orkestrası Birinci Klarinetçiliği ‘ne seçildi. Festivalde Klarinet ve Oda Müziği çalışmalarını Prof. Lewis MORRİSON ile başarıyla yürüttü. 1983-1984 Öğretim yılında birincilikle mezun olduğu okulu H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarına atandı. Konservatuvarda hocalık yılları devam ederken yurtiçinde birçok kültür merkezinde; yurtdışında ”K.K.T.C, Almanya, İngiltere, Hollanda, İskoçya, İtalya, Avusturya, İspanya, Yunanistan, Bulgaristan, Polonya, Letonya, Estonya, Hollanda, Çin, Kosova, Pakistan ve Suriye “ de Resitaller ve Oda Müziği Konserlerinin yanı sıra Solist olarak konserler verdi. İzmir, İstanbul, Bursa Devlet Senfoni Orkestraları ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde birçok yerli ve yabancı bestecilerin eserlerini ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu eşliğinde CARL Maria von WEBER’in 2. Klarinet Konçertosunu seslendirdi. Genç Kuşak bestecilerimizden Turgay ERDENER’in kendisinin klarinetçiliğinden etkilenerek yazmış olduğu Klarinet Konçertosu’nu, ilk olarak 3 Kasım 1995 yılında seslendirdi. Konser, Şef Antonio PİROLLİ yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirdi. Sanatçı halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Klarinet hocalığının yanı sıra H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

E-posta: ekremoztan@gmail.com