Uluslararası Uzm. Maia MARİ CHİKHRADZE

1987-1995 yıllarında lisans ve yüksek lisans eğitimlerini şeref derecesi ile tamamlamıştır.

1992 yılında Osimo Opera Müzik Akademi’sinden (İtalya) mezun olmuş ve 1995 yılına kadar da aynı akademide “perfezzionamento” sınıfına devam etmiştir.

Çalıştığı dünya çapındaki hocalardan bazıları; Gulnara Kartvelishvili, Mario Melani, Antonio Tonini, Lucia Valentini Terrani, Franco Corelli, Regina Resnik, Rodolfo Celetti, Sergio Segalini, Rajna Kabaivanska, Alberto Zedda ve William Matteuzzi.

1993 yılında İtalya’da 27. Lauri Volpi yarışmasında 2.lik ve 1995 yılında Toti Dal Monte yarışmasında Carmen rolü ile 1.lik ödülünü kazanmıştır.

Sanat hayatı boyunca söylediği başlıca roller:

Bizet – Carmen (Carmen)

Teatro di Mario Del Monaco; Treviso, IT

Teatre Comunale di Rovigo; Rovigo, IT

Teatro Carlo Felice; Genova, IT

Hegel – Saal; Stuttgard, AL

Opéra Grand Avignon, Avignon, FR

Mersin Devlet Opera ve Balesi; Mersin, TR

Massenet – Werther (Charlotte)

Teatro Comunale città di Vicenza; Vicenza, IT

Mozart – Le Nozze di Figaro (Cherubino)

Nico Theatre; Cape Town, GA

Rossini – Tancredi (Tancredi)

Teatro Malibran; Venezia, IT

Bellini – Norma (Adalgisa)

Teatro İmpero; Brindisi, IT

Mozart – Cosi fan tutte (Dorabella)

Teatro Piccolo (Strehler); Milano, IT

Yunan Cumhuriyet Operası; Atina, Yunanistan

Donizetti – Anna Bolena (Giovanna Seymour)

Teatro Verdi; Padova, IT

Rossini – L’Italiana in Algeri (İsabella)

Teatro Massimo (Proggetto ITACA); Palermo, IT

Cimarosa – İl matrimonio segreto (Fidalma)

Teatro Coccia; Novara, IT

Verdi – Falstaff (Quickly)

Teatro Verdi; Busseto, IT

Teatro Lara; Madrid, ISP

Puccini – Edgar (Tigrana)

Teatro Regio Torino; Torino, IT

Puccini – Madama Butterfly (Suzuki)

Teatro La Fenice; Venezia, IT

Orchestra Internazionale ve Stuttgart Radyo Senfoni Orkestrası ile solist olarak konserler vermiş ve turneler gerçekleştirmiştir.  İtalya Renata Tebaldi Accademia, Mersin DOB’nda, Antalya DOB’nda, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Konservatuvarı’nda davetli olarak “masterclass”lar düzenlemiştir.

Cagli Opera Akademisi, Pesaro Opera Akademisi, Tiflis Devlet Konservatuvarı, Türkiye’de ise Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde “şan pedagogu” olarak çalışmış olan CHIKHRADZE, 2013 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Uluslararası Uzman kadrosunda Şan eğitmenliği görevini sürdürmektedir.

E-posta: maiarrodhe@gmail.com