Doç. Şafak CEYHAN

1988 ‘de Hatay'da doğdu. İlk müzik çalışmalarına 7 yaşında müzik kurslarına giderek başladı.

2001’de Adana Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Figen Akgün ile çalıştı.

2002’de Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın açtığı sınavda solfej ve flüt sınavlarında başarı göstererek Aycan Sancar'ın öğrencisi olarak lise, ardından da lisans eğitimine başladı. Korrepetisyonda; Elvan Alpagut Uluçunar, Simay Civelek, Çiçek Cansun, Oda Müziğinde; Sedat Civelek, Orkestrada Erol Erdinç, Burak Tüzün ve Rengim Gökmen ile çalıştı.

2009’da  "Erasmus Öğrenci Değişimi" programı çerçevesinde Almanya Detmold Müzik Akademisi'nde 1 sene eğitim gördü ve  Prof. Hans-Jörg Wegner ile çalıştı.

2010’da Lisans programından Aycan Sancar’ın öğrencisi olarak, 2014’te Yüksek Lisans programından Gülsen Şatana’nın öğrencisi olarak, 2019’da Prof. Alper Müfettişoğlu danışmanlığında Sanatta Yeterlik Programından mezun olarak Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı’ndan mezun olan ilk öğrenci oldu.

Sanatta Yeterlik Eğitimine devam ederken Romanya ‘da düzenlenen “George Enesco Flute Competition” ve Letonya’da düzenlenen “Jurjanu Andrejs International Woodwind Competititon” da düzenlenen uluslararası yarışmalarda ön elemeleri geçerek yarışmalara davet edildi.

2019’da Erasmus Staj Programı kapsamında İtalya’da Vivaldi Konservatuvarı’nda Elena Cecconi ile flüt, Prof.Gianluca Nicolini ile oda müziği çalıştı ve aynı kurumda ders verdi.

Emmanuel Pahud, Philippe Bernold, Elena Cecconi, Huascar Barradas, Jasmine Choi, Sibel Kumru Pensel, Andreas Blau, Bülent Evcil, Halit Turgay gibi ünlü flüt virtüözlerinin ustalık sınıflarına katılma fırsatı yakaladı.

2023 yılında Doçentlik ünvanını alan Şafak Ceyhan, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda öğrenci yetiştirmekte, oda müziği ve solo resitallerine devam etmektedir.