Araş. Gör. Ayça BERKMAN

1989’da Ankara’da doğdu. 2000 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı Bale Dansçılığı Bölümüne girdi. 2007’de Koreoloji-Koreografi Sanat Dalını kazanarak 2011 yılında mezun oldu. Lisans eğitimi sürecinde HAMU (Music and Dance Faculty of the Academy of Performing Arts in Prague)’da 1 sene Graham Tekniği başta olmak üzere Modern Dans Teknikleri üzerine eğitim gördü. 2011 yılında Bale Anasanat Dalı’nda ücretli öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı. 2012’de Bale Anasanat Dalı Dansçılık Yüksek Lisans programını kazandı ve tez döneminde 1 sene süre ile HAMU (Music and Dance Faculty of the Academy of Performing Arts in Prague)’da staj yaptı. 2013 yılında “HAYATLAR KESİŞİRKEN – Graham’ın Ayak İzinde” adlı TRT belgeseli çekildi. 2015 yılında Bale Anasanat Dalı Dansçılık Sanatta Yeterlik programını kazandı.

Devlet Tiyatroları ve özel topluluklarda dansçı olarak görev aldı. ‘Broadway Şarkıları Konseri’ ve ‘Broadway Bridges’ müzikallerinde dansetti. Prag(HAMU)’da akademi konserlerinde dansçı ve koreograf olarak yer aldı. Yurtiçinde Tuğçe TUNA, Korhan BAŞARAN, Tom BOSMA ve Yossi BERG ile; yurtdışında Josef FRUCEK & Linda KAPETANEA, Rasmus ÖLME, Nelly DANKO, Jana RYSLAVA ve Sirpa MÖKSY ile çalıştaylara katıldı. Çek Cumhuriyeti’nde ‘Prague Chamber Ballet’ Dans Topluluğu ile derslere katıldı.

2016 yılında Bale Anasanat Dalına Araştırma Görevlisi olarak atandı ve halen görevini sürdürmektedir.

E-posta: aycanarli@hacettepe.edu.tr