Dr. Öğr. Üyesi Erkan Mehmet KARAGÜLLE

1983 yılında İzmir ́de doğdu. Lise mezuniyetinden sonra Ali Öztürk ile klasik gitar eğitimine başladı ve 2007 yılında bilişim sektöründeki kariyerini bıraktıktan sonra Mehmet Gürgün ́ ün eğitmenliğinde hazırlanarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bölümü ́ nü kazandı. Mezuniyeti sonrası aynı okulda yüksek lisans daha sonra da sanatta yeterlik programlarına kabul edildi, halen klasik gitar eğitimine sanatta yeterlik programında Prof. Dr. Ahmet Kanneci ve Yrd. Doç. Soner Egesel ile devam etmekte ve aynı kurumun Gitar Sanat Dalı ́ ında Araştırma Görevlisi olarak çalışmalarıma devam etmektedir.

İcracı 1. Ulusal Klasik Gitar Yarışması "Ulvi Yücelen En İyi Türk Eseri İcracısı" Ödülü, 2. Ulusal Klasik Gitar Yarışması ́ında ise 3. ́lük Ödülüne layık görülmüş ve Türk gitar repertuvarına önemli bir katkı olarak yayımlanan “Gitarla Buluşma” albümünde İstemihan Taviloğlu'nun “Solo Gitar İçin Sonat” başlıklı eserini seslendirmiştir.

E-posta: erkan.karagulle@hacettepe.edu.tr