Misafir Öğr. El. Soner Çiftçioğlu

Soner ÇİFTÇİOĞLU Mersin’de doğdu. Gitarı küçük yaşlarda kendi başına çalışarak tanıdı. Tıp fakültesi eğitimine başladığı Ankara’da Dr. Mesut ÖZGEN’den özel dersler aldı. 1989 yılında Bilkent Üniversitesi MSSF Klasik Gitar Anasanat Dalı sınavlarını kazanarak Ireneusz STRACHOCKI’nin öğrencisi oldu. 1994 yılında Prof. Thomas MÜLLER-PERING’in davetiyle gittiği Almanya’da Köln Müzik Akademisi sınavlarını kazandı. Türkiye’ye döndükten sonra, gitar dersleri ve konserlerle müzik hayatına devam etti. Solo resitallerde, karma dinletilerde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konserlerinde yer aldı. 2000-2010 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Klasik Gitar Topluluğu’nun eğitmenliğini tek başına sürdürdü.

2013 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı (HÜADK) Gitar Sanat Dalında Prof. Dr. Ahmet KANNECİ ve Soner EGESEL ile çalışmalarını sürdürdü. ÇİFTÇİOĞLU, solo gitar, iki gitar vb. yanı sıra Hacettepe Üniversitesi Gitar Orkestrası (HÜGO) için düzenlemeler yapmaktadır. HÜGO’nun aktif üyesi ve koordinatörüdür. HÜADK Gitar Sanat Dalında öğretim görevlisi olarak Birlikte Çalma ve Oda Müziği derslerini vermektedir.