Prof. Bodgan Marek DREWNOWSKI

MAREK DREWNOWSKI, Polonya'nın Kolobrzeg şehrinde doğdu.Piyanoya küçük yaşta başladı. Varşova Müzik Akademisi'nde Ryszard Bakst ve Zbigniew Drzewiecki ile piyano çalıştı. Profesör Drzewiecki'nin ölümünden sonra Krakow'a taşındı ve burada yerel PWSM'den (Müzik Lisesi) Jan Hoffman'ın öğrencisi olarak mezun oldu.

Hem Polonya'da hem de yurtdışında ilk göze çarpan başarısı, Domenico Scarlatti'nin 1975'te yayınlanan 12 Piyano Sonatı'ı kaydıyla geldi. Bu kaydı dinledikten sonra Leonard Bernstein, Drewnowski'yi Boston Senfoni Orkestrası ile birlikte çalmaya davet etti. Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'daki en görkemli ve ünlü konser salonlarından bazılarında konserler vermeye devam etti.

Eylül 1989'da Drewnowski, Leonard Bernstein, Barbara Hendricks, Herman Prey ve Liv Ulman gibi dünyaca ünlü sanatçılarla birlikte, II. Dünya Savaşı'nın 50. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen ve dünya çapında televizyon istasyonları tarafından yayınlanan ciddi bir organizasyonda yer aldı. 1991'de Drewnowski, Varşova Sonbaharı çağdaş müzik festivalinde Stefan Kisielewski'nin Piyano Konçertosu'nun dünya prömiyerini performansıyla SPAM (Stowarzyszenia Polskich Artystów Muzyków, Polonya Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği) Müzik Eleştirmenlerinden prestijli "Orpheus" ödülünü aldı.

Kayıtları arasında FREQUENZ, ARTE’den çıkan Domenico Scarlatti'nin Sonatları, C.M. von Weber Piyano Konçertoları, TONPRESS ile bir dizi plak ve Drewnowski sayesinde konser salonlarına geri dönen Chopin’in oda müziği formunda piyano konçertoları (beşli) bulunur.Son kayıtları arasında Tansman'ın 2. Piyano Konçertosu ve Szymanowski'nin 4. Senfonik Konçertantı yer alır. Chopin'in piyano konçertolarını ve 19 valsini Londra ve New York'ta NVC Arts için kaydetti (video). New York'ta Chopin'in BELOVED ENTERTAINMENT GROUP (Dinemec) için yaptığı ünlü Piyano Konçertoları kayıtları ve Tokyo'da EXTON (OCTAVIA kayıtları) ile yaptığı kayıtlarla büyük beğeni topladı. Krzysztof Zanussi'nin "The Chopin's Concert" ("Koncert Chopina") filminde Frederick Chopin rolünü oynadı ve Izabela Cywinska'nın "The Fascination of Frederick" ("Oczarowanie Fryderyka") adlı filmin ortak yapımcılığını yaptı.