Dr. Öğr. Üyesi Elif AKAR KOSMAN

1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı'na kabul edilerek Prof. Semra Kartal'ın öğrencisi olmuştur. 2004 yılında Yrd. Doç. Menekşe Akar'ın öğrencisi olarak çalışmalarına devam etmiştir.

Bugüne kadar İtalya, Amerika, Avusturya, Fransa ve Türkiye’de Sergei Markarov, Rostislav Yovchev, Özgür Aydın, Gülsin Onay, İdil Biret, Christoph Lieske, Geneviève Ibanez, Eung - Gu Kim, Pamela Mia Paul, Oxana Yablonskaya gibi birçok önemli piyanistin ustalık sınıflarına aktif olarak katılmış; bu ülkelerde birçok konserler vermiştir. 2007 yılında H. Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü'nden Yrd. Doç. Menekşe Akar'ın öğrencisi olarak, H. Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölüm Birincisi ve Yüksekokul ikincisi olarak Öğrenci Başarı Ödülü almaya hak kazanarak mezun olmuştur.

2007’de Fransa'da "Ler Concours Yves Nat" categori senior yarışmasında üçüncülük ödülü almış, yarışma ödülü olarak 2008 yılında New York, Steinway Hall'de konser vermiştir. 2008 yılında Türkiye - Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu tarafından Fulbright Öğrenim Bursu kazanmıştır. 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak F. Poulenc'in 2 Piyano Konçertosu'nu seslendirmiştir. 2010’da Moskow P. I. Tchaikovsky Konservatuvarı'nın Yüksek Lisans programına kabul edilmiştir.

2011 - 2012 öğretim yılında Marylene  Mouquet ile çalışarak yüksek lisans öğrenimini Roma Santa Cecilia Konservatuvarı’nda sürdürmüştür. Bu yıllar arasında Italya’nın birçok şehrinde konserler vermiş, ayrıca Accademia Nazionale di Santa Cecilia’da, Lang Lang International Music Foundation kapsamında Lang Lang ile konser vermiştir. 2013 yılında Türkiye’ye dönerek yüksek lisans çalışmasını Yrd. Doç. Menekşe Akar’ın öğrencisi olarak tamamlamıştır. 2014 – 2016 yılları arasında üç defa Hacettepe Senfoni Orkestrası ile Saint - Seans Hayvanlar Karnavalı’nı solist olarak seslendirmiştir. Bunların yanı sıra 2012 - 2017 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Kosnervatuvarı Erasmus Koordinatörlüğü görevini sürdürmüştür. 2021 yılında İstanbul Gedik Üniversitesi Piyano Festivalinde yer almıştır.

Her yıl çok sayıda konser ve etkinlikte yer alan Elif Akar, 2022 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvar’nda Yrd. Doç. Oya Ünler Bayka'nın öğrencisi olarak Sanatta Yeterlik programından mezun olmuştur.  Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Dr. Öğr. Üyesi ve Piyano Anasanat Dalı Lisans Koordinatörü olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

E-posta: elifakar@hacettepe.edu.tr