Arş. Gör. Ayten TÜRKER

2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak piyano çalışmalarına Yrd. Doç. Oya Ünler ile başladı. 2010’da Yrd. Doç. Oya Ünler’in öğrencisi olarak lisans eğitimini tamamladı. Eğitimi süresince çeşitli resital ve konserlerde yer aldı.

2008 yılında Polonya’ daki “Towarzystwo Imienia Frenca Liszta” ya katılarak Alexie Orlovetsky’nin  masterclassında aktif olarak çalıştı. Academie Internationale d’Eté de Nice ve Internationale Sommerakademie Universitat Mozarteum Salzburg’ da  Jacques Rouvier, Anne Queffelec, Michel Beroff, Prisca Benoit ve Frank Wibaut’un masterclasslarında aktif olarak çalıştı ve konser vermeye hak kazandı. 2014 ve 2015 yılında Wiener Musikseminar’ e katılarak Thomas Kreuzberger ve Klaus Sticken’la çalıştı ve konserlerde yer aldı.

H.Ü. Güzel Sanatlar Enstitüsü Piyano Anasanat Dalı’nda Yrd. Doç. Oya Ünler ‘le çalışarak “Sergei Prokofiev Savaş Sonatlarının İncelenmesi (Op.82, Op.83, Op.84)” adlı tezini verip, sanatta yüksek lisans eğitimini bitirdi.

2017-2018 öğretim yılında  Erasmus programı kapsamında Almanya’nın Leipzig kentindeki Hochschule für Musik und Theater ’Felix Mendelssohn Barthlody’ e kabul edildi ve burada Prof. Markus Tomas ile piyano, Prof. Hanns-Martin Schreiber ile oda müziği çalıştı.

Halen H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı’nda Araştırma Görevlisi olup, Sanatta Yeterlik programında eğitimini sürdürmektedir.

E-posta: ayten.turker@hacettepe.edu.tr