Emekli Dr. Öğr. Üyesi Diler ARGAT

Piyano çalışmalarına on iki yaşında İzmir Devlet Konservatuvarı’nda Seride Barlas ile başladı, Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Kamuran Gündemir ile sürdürdü. Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan 1976 yılında mezun olduktan sonra Aran Müzik Merkezi’nde Elif ve Bediî Aran ile Piyano, kapsamlı olarak müzik ve piyano pedagojisi çalışmaları yaptı.

1976’da Ankara Devlet Konservatuvarı’nda öğretmenliğe başladı ve 1982 yılında Piyano Bölümü’ne Esas Piyano Öğretmeni olarak atandı. Aktif sanat yaşamını orkestra eşliğinde konserler, radyo ve televizyon programları, resitaller ve oda müziği konserleri ile sürdüren Diler Argat, halen Yardımcı Doçent olarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda görev yapmakta ve 2001 yılından bu yana Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde de ders vermektedir.

E-posta: haticediler.argat@hacettepe.edu.tr